20
Sep

Filmul de desene animate produs de catre Disney Pixar  poate fi considerat unul dintre cele mai indragite filme pentru copii . Pentru cei care nu stiu inca tot despre acest film voi prezenta cateva lucruri interesante in  legatura cu acest film  .

Filmul Cars a avut premiera pe 26 Mai, 2006 in SUA .

Design-ul lui Lightning McQueen, personajul principal, nu este inspirat din nici un model anume avand elemente de la diferite masini sport. Farurile sale sunt din autocolante si are pe lateral mai multe actibilduri cu sponsori , ca si in NASCAR. Design-ul sau aduce putin cu modelul  Corvette produs de GM si  Ford GT40. Spatele lui Lightning McQueen  se aseamana cu cel al modelului  Dodge Viper.  Culoarea sa in doua tonuri si modelul cauciucurilor par a fi de la  modelul  Chevrolet Corvette din 1950 .

Numarul de concurs 95 a lui Lightning McQueen vine de la anul in care Pixar a lansat filmul Toy Story .

Numele sponsorului lui Chick Hick HTB inseamana “Hostile Takeover Bank” .

Numele real al lui “The King” , masinuta albastra avandu-l ca sponsor pe  Dinoco, este Strip Weathers. Design-ul acestei masinute este inspirat din modelul Plymouth Superbird, masina produsa numai in 1970 .

Route 66 este o autostrada adevarata supranumita in SUA si “Mama Soselelor” si se intinde de la Chicago si pana in Los Angeles, California.

Vanzarile de produse (incluzand jucarii) cu teme din Cars au  au depasit suma de 5 miliarde $ ceea ce constituie in record pentru un film  produs de Disney/Pixar .

Aproximativ unul din doi baieti cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani are cel putin un tricou cu Cars , iar unul din cinci o jucarie Cars

Pana acum top 5  cele mai bine vandute masinute cu personaje din Cars sunt:

1. Lightning McQueen
2. Mater
3. Doc
4. Fillmore
5. Ramone

 

Sorry, comments for this entry are closed at this time.