Mattel

 

 

 

 
Mattel  a luat fiinta in 1945. Fondatorii ei au fost Ruth si Elliott Handler precum si Harold “Matt” Matson
Initial compania producea rame de tablouri (Mattel este o combinatie intre numele lui Matt si Elliott). Insa dupa o vreme Elliot a inceput sa faca mobila pentru casutele papusilor. Acestea au avut asa mare succes incat Mattel a inceput sa produca numai jucarii. Mattel a continuat sa produca jucarii pana in anii 50 inregistrand un oarecare succes datorita jucariilor din lemn si a jucariilor muzicale. In 1955 Mattel a achizitionat drepturile de a produce produsele inspirate din “Mickey Mouse Club”.  Dar adevarata consacrare ca producator important de jucarii a venit dupa lansarea in 1959 la Targul de jucarii de la New York a papusii Barbie. Datorita unei campanii eficiente de marketing Barbie a inregistrat un urias succes commercial devenind cea mai dorita papusa din toate timpurile .

Cu toate acestea popularitatea papusii Barbie a inceput sa scada la sfarsitul anilor 60 si  la fel si veniturile companiei.  Dar printr-o continua reinventare a lui Barbie, prin diversificare precum si printr-un management eficient , Mattel a depasit aceasta situatie si astazi este printre cele mai prospere firme producatoare de jucarii .

Printre cele mai renumite jucarii/game de jucarii produse de Mattel amintim: Hot Wheels, Fisher Price, Polly Pockets, Matchbox si Power Wheels.

Sediul central Mattel este in Hawthorne, California, SUA, compania avand peste 50 de oficii in toata lumea.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.