Masinute Radiocomandate
Jucarii Radiocomandate

Jucariile radiocomandate sunt o prezenta comuna in zilele noastre, fiind jucaria preferata a majoritatii copiilor si nu numai. Nu rare sunt cazurile in care si adultii dezvolta adevarate pasiuni pentru aceste vehicule in miniatura comandate de la distanta.

Dar cand au aparut aceste jucarii ?  Inca din 1893 faimosul inventator Nikola Tesla a prezentat conceptul unei barci radiocomandate. A fost un adevarat punct de cotitura in lumea jucariilor si a hobby-urilor dar adevarata dezvoltare a acestei categorii nu s-a produs decat dupa cel de-al doilea razboi mondial.

O alta etapa importanta  a constituit-o dezvoltarea de catre fratii Bill si Walt Good in anii 50 a unui system ce permitea informatiei care controla jucaria sa fie codata si transformata utilizand codarea PCM (modulatia in puls) in unde radio. Aceasta etapa a  fost una de pionierat, multi pasionati (bineinteles adulti) construindu-si propriile jucarii acasa, nefiind multi producatori  de jucarii radiocomandate la aceea vreme. In anii 70 odata cu inventarea circuitelor integrate si posibilitatea miniaturizarii componentelor de control, acest segment a cunoscut o adevarata explozie, multe jucarii fiind modificate astfel incat sa poata fi radiocomandate. Au aparut mai multi producatori, iar competitia dintre ei a determinat o imbunatatire atat a ofertei cat si a calitatii si performantelor acestor jucarii.

In zilele noastre, producatorii  folosesc tehnologii foarte complicate pentru a realiza jucarii radiocomandate cu adevarat extraordinare, cu o multime de miscari ce pot fi controlate de la distanta incepand de la clasicele miscari: inainte , inapoi, fata, spate si pana la sofisticate expresii faciale.

Daca la inceputuri jucariile radiocomandate erau fie masini, trenuri, barcute sau avioane in prezent au aparut noi tipuri de jucarii radiocomandate dintre care amintim: animale radiocomandate, papusi radiocomandate, nave spatiale, elicoptere si multe altele.

Jucariile radiocomandate au patruns si in lumea filmului ele fie aparand ca personaje in filmele de desene animate (de exemplu masinuta radiocomandata din Toy Story) fie ajutand la realizarea “animarea” unor personaje de film (de exemplu Yoda din Razboiul Stelelor).

Chiar daca popularitatea lor a mai scazut odata cu aparitia jocurilor video, jucariile radiocomandate raman totusi o categorie foarte iubita si dorita de copiii din zilele noastre.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.