Zilele acestea se desfasoara la New York unul dintre cele mai mari targuri de jucarii din lume.Tarj Jucarii

La acest targ participa cei mai mari producatori si distribuitori de jucarii din lume. Este un prilej pentru acestia de a prezenta publicului si presei cele mai noi si mai sofisticate jucarii.

Care sunt lucrurile extraordinare prezentate la acest targ ? Dupa spusele unora dintre reporteri, nu foarte multe.  Exista o impresie ca industria producatoare de jucarii sufera de o lipsa de inovatie si ca pana in prezent nu au reusit sa profite de explozia de platforme digitalte si console de jocuri. Poate din acesta cauza si poate ajutati putin si de criza economica vanzarile globale de jucarii au scazut in 2012 in comparatie cu cele din 2011. Astfel, numai in SUA vanzarile totale  de jucarii in 2012 au insumat 20.46 miliarde de dolari, mai putin cu 3.5% fata de vanzarile din 2011 (21.21 miliarde $). Si cel putin pana la aceasta data semne ca vanzarile din 2013 au sa pastreze acelasi trend.

Iata principalele trenduri in ce priveste jucariile in anul 2013

RETRO !  – multi producatori s-au intors la jocurile si jucariile produse  la inceputuri. Au fost prezentate multe jucarii vintage care precis vor trezii amintiri nostalgice la parinti si bunici.

Jucarii si jocuri inspirate din REALITY TV – succesul emisiunilor de reality TV care celebreaza creativitatea, talentul si competentele participantilor au determinat aparitia unei game largi de jocuri si jucarii care incurajaza copii sa-si perfectioneze abilitatile in diverse domenii: gatit, moda, design si altele.

Jocul 360 Grade – producatorii au venit cu jucarii si jocuri care folosesc tehnologia de ultima ora pentru a oferi copiilor o experienta multidimensionala in joaca de zi cu zi.

Jocul 24/7 – noi jocuri si jucarii care sunt suficient de compacte pentru a se putea strecura in programul incarcat al copiilor de azi si de a le permite sa se joace si cand nu sunt acasa

Nebunia Constructiilor –  vanzarile de jucarii din aceasta categorie au crescut cu aproape 20% in anul trecut si sunt semne ca si acest an o sa creasca. De aceea, producatorii au venit cu  noi si complexe jucarii din aceasta categorie pentru copii de toate varstele si preferintele.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.