Papusa BarbieInceputurile papusii Barbie incep la sfarsitul anilor  ’50 cu o oarecare Ruth Handler (ce avea sa
devina co-fondatoarea Mattel),  care cauta o papusa pentru fetita sa pe care o chema, cred ca ghiciti: Barbie . Cum la vremea respective toate papusile care se gaseau aratau ca niste bebelusi si era destul de greu pentru copii sa se joace cu ele, ea s-a gandit sa creeze un nou stil de papusa . Pentru aceasta s-a inspirat dintr-o papusa produsa in Germania  numita Papusa Lili .  Aceasta papusa nu semana cu ceea ce era pe piata la acea vreme :  era supla, creata din plastic rigid, avea par lung si legat intr-o coada ce cal si avea la dispozitie o garderoba foarte diversificata si sofisticata . Ruth Handler a preluat de la ea toate aceste caracteristici si le-a aplicat la noua papusa .

Noua papusa Barbie, pe numele ei complet Barbie Millicent Roberts a fost lansata in 1959 la Targul de jucarii de la New York, dar nu s-a bucurat de o primire prea calda din partea criticilor. Din fericire fetitele au fost de alta parere, iar noua papusa s-a bucurat instant de succes . Atat de mare a fost cererea incat firma Mattel, care producea papusa, a avut nevoie de cativa ani ca sa poata face fata cererii .

Barbie a trecut de-a lungul anilor prin multe schimbari, dar a reusit sa tina pasul cu cele mai noi tendinte in materie de imbracaminte, coafuri si machiaj . Ea poate fi considerata o adevarata reflectie a istoriei modei prin numeroasele modele aparute de-a lungul anilor .
Barbie este apreciata nu numai in SUA, ci pe tot globul, toate fetitele dorindu-si o papusa Barbie .

Sorry, comments for this entry are closed at this time.