Construirea unei masinute de jucarie este un prilej minunat de a petrece cateva clipe minunate impreuna cu copilul tau . Aceasta activitate este recomandata in special tatilor si baietilor .
Sunt multe metode si materiale din care se pot construi masinute de jucarie . In acest articol ne vom opri doar la doua din ele : masinute din carton si din lemn .
Haideti sa incepem cu cea mai simpla, cea din carton. De ce avem nevoie : o cutie de carton de marime potrivita, patru nasturi de aceeasi marime cu gaura in mijloc, sarma, tuburi goale de carioci, de pix sau paie de baut . In primul rand trebuie facute doua gauri dintr-o parte intr-alta a cutiei . In gauri se introduc tuburile goale dintr-o parte in alta a cutiei . Prin tuburile goale se introduc sarmele la capetele carora se ataseaza nasturii . Apoi, in functie de talentul artistic, se coloreaza cutia . Si gata !
Constructia masinutei din lemn este mai complicata si necesita mai multa munca . Im primul rand se va desena pe o bucata de hartie forma viitoarei masinute . Apoi se va lua o bucata  dreptunghiulara de lemn care se va sculpta cu un cutitas (acesta activitate este obligatoriu sa fie facuta de un adult) astfel incat sa aiba forma masinutei desenate pe foaia de hartie . Forma astfel sculptata, optional se va vopsi in culorile dorite . Pe urma folosind patru cuisoare se vor atasa 4 cercuri din lemn pe post de roti . Si masinuta este gata de actiune !

Sorry, comments for this entry are closed at this time.