Cred ca nu o data v-ati intrebat : oare care sunt cele mai celebre jucarii .Jucarii Desigur, nu e usor sa faci un asemenea clasament, fiecare avand propriile preferinte . Dar folosind ca si unitate de comparatie sumele generate de vanzarea acestor jucarii  am alcatuit un scurt clasament .

Teddy Bear

Este un ursulet de plus umplut cu bumbac, aparut pentru prima data in 1920 si care de-a lungul timpului a cucerit inimile atat a
baieteilor cat si a fetitelor  .
Vanzarile acestui ursulet au insumat peste 1.45 miliarde de dolari clasandu-l astfel drept cea mai vanduta jucarie din istorie .  Dar aceasta suma nu reflecta exact valoarea vanzarilor datorita faptului ca producerea aceastei  jucarii nu este  copyright-ata.    De aceea foarte multi producatori produc si comercializeaza aceasta jucarie . Suma reala este de cateva zeci de miliarde de dolari .  Primele exemplare din aceasta jucarie sunt adevarate obiecte de colectie, ele valorand cateva sute de mii de dolari  .

Lego

Urmatorul pe lista vine Lego  .  Lego este un joc de construit constand din cuburi de plastic, figurine si alte accesorii, de diferite marimi si culori . Acest joc a ajutat la dezvoltarea creativitatii a milioane de copii de pe tot globul  . Aparut  in 1949 acest joc cu cuburi de construit a propulsat compania producatoare, Lego pe locul al patrulea intre cei mai mari producatori de jucarii, cu o valoare de piata estimata la 5 miliarde de dolari  . Lego a depasit stadiul  in care este doar un joc, el fiind considerat un fenomen cu filme,  jocuri video si  parcuri tematice  Lego.

Barbie

Un alt nume celebru in lumea jucariilor este Barbie . Intrucat pe acesi tema s-a mai scris un articol nu o sa intram detalii . Mattel
producatorul Barbie sustine ca Barbie este cea mai vanduta jucarie a seculului . Fan Clubul Barbie numara azi peste un million si jumatate de membrii .

Sorry, comments for this entry are closed at this time.